Wandelingen

header wandelingen
In uw schoenen staan
Wij gaan graag met u in gesprek om te kijken wat er binnen uw organisatie mogelijk is aan beweging. Wij bieden oplossingen op maat, want iedere organisatie is anders.
waarom? Vitaal in het groen

Wandelen

De combinatie van bewegen en groen vormt de basis van wat we doen. Wij onderscheiden ons als vitaliteitsdienst door onze focus op wandelen de natuur, waarbij we actief samenwerken met Landschap Noord-Holland. Onze wandelingen vinden zo veel als mogelijk plaats in gebieden die door hen zijn opengesteld voor publiek. Daarnaast zet Landschap Noord-Holland zich op diverse manieren in om werknemers meer te laten bewegen in de buitenlucht.

 • Zet stappen vooruit.
  3500 stappen per dag wandelen zorgt voor een sterk verbeterde suikerhuishouding.
 • Bewegen doet goed.
  1 uur per dag wandelen helpt onder andere bij gewichtsproblematiek.
 • We LOVE walking.
  De meeste dagen van de week 30-60 minuten wandelen versterkt je hart-long-vaat-conditie.
 • Sterkere botten.
  4 uur per week wandelen versterkt je botten en draagt zo bij aan een vermindering van het risico op heupfracturen.
de wandelingen

Onze beweegprogramma's

Natuurcoach

1. Natuurcoach

Dit is een coachingsvorm waarbij ‘de natuur’ in de brede zin van het woord wordt ingezet ter ondersteuning van een verandering-, groei- of ontwikkelingsproces van mensen, teams of organisaties.

Natuurcoaching zorgt tijdens het wandelen voor een extra stimulans waar het persoonlijke ruimte en ontwikkeling betreft. De coach neemt de wandelaars mee in kleine, eenvoudige oefeningen om tot bewustwording te komen, waarbij de natuur als spiegel wordt gebruikt. Hierdoor kan je in korte tijd effectief ontspannen, zodat je met nieuwe energie en focus weer aan het werk kunt gaan.

2. Natuurwandelen

Hierbij wandelt een groep onder leiding van iemand van Landschap Noord-Holland en wordt onderweg informatie gegeven over het aanwezige openbare groen, de natuur en het landschap.

De wandeling is laagdrempelig en gericht op bewustwording van de werkomgeving. Indien het deelnemende bedrijf gehuisvest is vlakbij een van de terreinen van Landschap Noord-Holland, is wandelen door dit terrein vanzelfsprekend mogelijk. We zorgen ervoor dat in ieder geval één keer de boswachter meegaat; andere keren is een vrijwilliger of medewerker van Landschap Noord-Holland aanwezig.

Wandelbegeleiding

3. Wandelbegeleiding

Heeft uw organisatie geen behoefte aan beide opties, maar gewoon zin om ‘lekker te wandelen’?

Dat kan ook! Wij zorgen dat er elke week een wandelbegeleider bij u op locatie is. We motiveren werknemers om meer te gaan bewegen, door bijvoorbeeld voor een lokaal goed doel te wandelen. Zo creëren we samen een stok achter de deur.

Onze vitaliteitsfruitmand

Onze vitaliteitsfruitmand

Heeft uw organisatie behoefte aan meer welzijnsdiensten? Dat kan! Samen met u kijken we waar de behoeften liggen en hoe we hierin kunnen voorzien. Denk bijvoorbeeld aan activiteiten rondom voeding, ontspanning, werkplek en creativiteit. Alles wat binnen uw organisatie past!

Hoe richt u uw kantoor zo in dat uw werknemers optimaal worden gestimuleerd om op de werkvloer zo veel mogelijk te bewegen? En wilt u op een andere manier groen binnen uw organisatie en bij u op kantoor integreren? Wij kijken met u hoe we een groene gezonde werkplek kunnen faciliteren. De toevoeging van groen op de werkplek zuivert de lucht, dit in combinatie met de extra stappen naar de printer, zorgt voor een betere concentratie en een fijnere gezondere werkplek.

Op het werk. Alles moet sneller, efficiënter en beter. Werknemers eisen steeds meer van zichzelf, met alle (stress)gevolgen van dien. Mindfulness is een training in bewust met dingen omgaan. Het accepteren van en openstaan voor situaties in plaats van direct in een automatische reactie te schieten. Door situaties te aanvaarden raak je niet uitgeput of machteloos. Je leert je handelingen te kiezen, zonder dingen die op je pad komen als obstakels te zien. Mindfulness is een meditatietechniek en levensvisie die je leert bewuster in het leven te staan en vandaag te leven in plaats van gisteren of morgen.

hoe gaan wij te werk

Stap voor stap vitaler

icoon stappen

Gesprek met werkgever

Onze wandelingen moeten precies passen binnen uw organisatie. Samen met u kijken we hoe we onze wandelingen het best kunnen toesnijden op uw bedrijf en uw mensen, zodat in alle belangrijke behoeften wordt voorzien.

icoon stappen

Een plan op maat voor uw organisatie

Allereerst willen wij graag uw organisatie en haar unieke bedrijfscultuur leren kennen. In het eerste gesprek proberen wij door gerichte vragen te stellen een zo goed mogelijk beeld van uw organisatie te krijgen, op basis waarvan we een plan op maat maken.

icoon stappen

Wandelen onder begeleiding

Na alle nodige voorbereidingen is het dan eindelijk tijd om te gaan bewegen! De wandelingen worden begeleid door een natuurcoach, een natuurgids van Landschap Noord-Holland of een professionele wandelbegeleider.

icoon stappen

Plenaire sessie om werknemers te motiveren

Niet iedereen staat gelijk te springen om mee te bewegen. Tijdens de plenaire sessie leggen we aan uw werknemers uit wat we daadwerkelijk gaan doen en proberen we uw werknemers zo veel mogelijk te motiveren, zodat de groep die meewandelt zo groot mogelijk is!

icoon stappen

Evalueren: hoe gaan jullie door?

Het is natuurlijk de bedoeling dat er na de door ons georganiseerde wandelingen dóór wordt gewandeld. Daarom nemen we na het project de tijd om met u en uw werknemers te evalueren. Hoe bevielen de wandelingen? Hoe gaan jullie door? En in hoeverre kunnen wij jullie hierin verder begeleiden?

Minimale inspanning, maximaal resultaat

Tips om meer te bewegen

Wij Nederlanders zijn kampioen van Europa! Kampioen zitten, ja… Gemiddeld zitten we wel 8,5 uur per dag. Hierbij wat tips om meer te bewegen.

icoon wandelen
actief telefoneren

Voer al uw telefoongesprekken

staand of lopend.

icoon tv
Reclameblok

Reclame tijdens het tv kijken? Sta op en blijf het hele reclameblok staan.

icoon bus
met de bus

Met de bus naar je werk? Stap eens een halte eerder uit. Kunt u het laatste stuk lekker wandelen.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en blijf op de hoogte het actuele nieuws, ontwikkelingen en vacatures.