Over ons

Over ons header
Wie zijn wij?
Ontdek wie Vitaal in het Groen is en wat wij doen.
wie zijn wij

Introductie Vitaal in het Groen

Het helpen van werknemers, je bemoeien met hun gezondheid is niet slechts liefdadigheid, maar pure noodzaak. Mensen bewegen tot gezond gedrag kan een uitdaging zijn en vereist een slimme aanpak, die stoelt op een leidingnemende en proactieve houding richting werknemersgezondheid.

Vitaal in het Groen vergroot de vitaliteit en gezondheid van uw werknemers. Samen integreren we beide punten met de nadruk op groen bij u in uw organisatie. Zo worden uw werknemers niet alleen productiever, maar ook gelukkiger. De rust, ontspanning en stilte zorgen ervoor dat werknemers in een prettige omgeving dicht bij zichzelf komen en daardoor beter in staat zijn tot reflectie. Factoren die bijdragen aan een frisse blik op het werk en een verbeterde concentratie.

 

Het wordt aan alle kanten om je oren geslingerd: ‘Bewegen is goed! Heb je ergens last van? Beweeg meer!’. We weten inmiddels dat beweging altijd goed is voor werknemers, maar uit onderzoek blijkt dat bewegen in het groen ofwel de natuur een extra krachtige (positieve) uitwerking heeft. Dit inzicht komt voort uit ervaringen uit Japan, waar forest-bathing een traditie van ruim 30 jaar kent.

Vitaal in het Groen is een initiatief van van Altena & de Jongh bedrijfsartsen en wordt aangeboden vanuit the Future of Work (zie contactpagina voor meer informatie). Van Altena & de Jongh werkt samen met haar klanten naar een veilige, prettige en productieve werkplek- en organisatie. Met de kennis en kunde van haar professionals gaan wij van Vitaal in het Groen met u in gesprek om te kijken welke vitaliteitsissues er spelen, wat er binnen uw organisatie al mogelijk is aan beweging, wat er verbeterd kan worden en hoe we dit het beste binnen uw bedrijf kunnen organiseren. Iedere organisatie is anders; Vitaal in het Groen biedt oplossingen op maat.

0
BLIJE GEZICHTEN
0
ONTMOETINGEN
0
GROENE BOMEN
0
KOPJES KOFFIE
waar staan wij voor

Onze missie

Vitaal in het Groenvan Altena & de Jongh in samenwerking met Landschap Noord-Holland, wil de fitheid en vitaliteit van medewerkers van bedrijven en organisaties in Noord-Holland bevorderen. We zetten ons in voor een gezonder werkend Nederland door de combinatie van bewegen en groen te stimuleren en gezonde gewoonten te integreren binnen organisaties. Dit doen we door werkgevers en werknemers ertoe te bewegen het dichtstbijzijnde groen op te zoeken en daar te gaan wandelen. In de nabije omgeving van de bedrijventerreinen gaan we na wat er al aan groen aanwezig is, wat er mogelijk is aan beweging, wat er verbeterd kan worden en hoe een en ander zo goed mogelijk op de wensen en doelen van werkgevers kan worden toegesneden.

Onze visie

Om Nederland gezonder te maken bieden we niet alleen groene bewegingsactiviteiten aan, maar ontwikkelen we daarnaast ook aanvullende activiteiten die de vitaliteit bevorderen rondom ontspanning, voeding, werkplek en creativiteit. Zie het als een soort vitaliteitsfruitmand waar de werkgever de voor zijn of haar bedrijf meest aantrekkelijke diensten uit kan kiezen. Zo’n mand vol gezonde ‘smaken’ geeft werkgevers de kans om een cultuurverandering binnen hun organisatie teweeg te brengen, die zal leiden tot een gezonde werkomgeving waarin medewerkers happy en duurzaam inzetbaar zijn.

golden circle Vitaal in het Groen